Logo wit | Travel Distillery - Luxe Reizen

The Travel Distillery

Over ons

Werkwijze

The Travel Distillery gaat verder dan maatwerk. We leveren handwerk en gaan, net als bij het stoken van whisky, op zoek naar de puurste ingrediënten. We nemen ook graag onze tijd om het eindproduct te laten rijpen.

We werken enkel op afspraak. Zo kunnen we ongestoord van gedachten wisselen, altijd vertrekkend van een wit blad, met open vizier. Dankzij onze jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk distilleren we telkens iets nieuws.

De tijd die u uittrekt voor uw avontuur is kostbaar. Daar zijn we ons als geen ander van bewust. Materiële zaken kunnen worden gerepareerd of vervangen maar verloren tijd is onherroepelijk verdwenen.

We hechten veel belang aan een degelijke planning. Bij de opmaak van een voorstel vragen we € 150,00 ontwerpkosten, die in mindering worden gebracht bij de definitieve reservatie.

Missie en visie

Nieuwsgierigheid is een gezonde drijfveer om over reizen te denken. Uit nieuwsgierigheid groeit interesse. Vanuit die invalshoek benaderen we onze bestemmingen.

Alhambra, Spanje | Travel Distillery - Luxe Reizen

Zo is het best mogelijk dat een reis thuis begint met een inspirerend boek. Of dat een reis nadien op dezelfde manier wordt verdergezet. Een positieve vicieuze cirkel die we graag stimuleren.

We beogen geen toeristen die als toeschouwer een plek willen bezoeken maar geïnteresseerde reizigers die heel even deel willen uitmaken van hun bestemming. Ook een blik naar het verleden kan die betrokkenheid vergroten.

Bij The Travel Distillery houden we van luxe. Een begrip dat we ruimer opvatten dan enkel het materiële. Op het juiste moment op de juiste plek staan, stilte, ruimte … ook dát is luxe. Maar steeds wars van snobisme.

Travel Experts & Virtuoso

The Travel Distillery kan rekenen op de ondersteuning van Travel Experts en Virtuoso. Virtuoso is een prestigieus, wereldwijd netwerk van reisagenten, gerenommeerde hotels, cruiserederijen en lokale partners. Een familie met een onbetaalbare schat aan kennis en ervaring. Bovendien geniet u steeds van extra’s zoals upgrades, hotel credit te spenderen aan spa of restaurant, gratis ontbijt …

Johan Peeters

Reisondernemer Johan Peeters, bezieler achter The Travel Distillery, begon in 1997 zijn carrière met … een reis. Als 20-jarige vertrok hij alleen naar New York, gedreven door nieuwsgierigheid. Dat bleek later de drijfveer voor zijn verdere loopbaan.

Na zijn studies Beheer Toerisme en Recreatie kon Johan meteen na zijn stage beginnen in een zakenreiskantoor op Brussels Airport. Een ervaren team leerde hem de geheimen van het vak. Na enkele jaren lonkte het creatievere werk. In een reisbureau in Mechelen nam hij het maatwerk voor zijn rekening. Tien jaar ervaring verder was het tijd voor de sprong naar het zelfstandige ondernemerschap en stapte hij als een van de eersten mee in het netwerk van Travel Experts.

In 2020 richtte Johan The Travel Distillery op. Geen voor de hand liggende periode om iets nieuws op te starten in de reiswereld, maar de tijd was rijp om met hernieuwde energie een andere weg in te slaan. Meer dan ooit richten we ons op gepassioneerde reizigers die we begeleiden om een weloverwogen beslissing te maken.

In zijn vrije tijd leest Johan graag een goed boek, liefst iets wat te maken heeft met reizen, geschiedenis of filosofie. Af en toe speelt hij piano. En om helemaal te ontspannen trekt hij zijn loopschoenen aan. Dan komen de nieuwe ideeën automatisch naar boven. Bij gelegenheid ontdekt hij graag een nieuw biertje. Liefst in goed gezelschap. Dan smaakt alles beter.

One’s destination is never a place, but rather a new way of looking at things.

Henry Miller

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.