Logo wit | Travel Distillery - Luxe Reizen

Reisinspiratie

In het hart van de Alentejo in Portugal: São Lourenço do Barrocal

In een wilde hoek van de Alentejo, in de uitlopers van het middeleeuwse stadje Monsaraz, ligt São Lourenço do Barrocal, een van de ‘Leading Hotels of the World’. Het rustieke hotel, dat ook fungeert als boerderij, wordt al meer dan 200 jaar uitgebaat door dezelfde familie en combineert moeiteloos authenticiteit, comfort en ‘sense of belonging’. Dit is dé plek om de pauzeknop in te duwen en uw dagen al wandelend en picknickend door te brengen op het 780 hectare grote landgoed.

Kurkeiken en olijfbomen die de tand des tijds hebben doorstaan

De eindeloze vlakten in centraal Portugal beginnen bij de Taag en strekken zich uit tot de Spaanse grens. De onmetelijkheid van het landschap wordt slechts onderbroken door kurkeiken en olijfbomen die de tand des tijds hebben doorstaan.  Dit is de Alentejo. In een ongerepte uithoek bevindt zich São Lourenço do Barrocal,  een voormalige boerderij vlakbij het middeleeuwse Monsaraz en het meer van Alqueva.

Bewaren van erfgoed met eerbied voor natuur, tradities en geschiedenis

Het landgoed van 780 hectare is al meer dan twee eeuwen in het bezit van dezelfde familie. Het voormalige boerendorp, dat ooit onderdak bood aan 50 families, heeft een transformatie ondergaan tot een intiem luxe hotel, omringd door eeuwenoude steeneiken, olijfbomen en wijngaarden. Hierbij had José António, de drijvende kracht achter het project en inmiddels de achtste generatie, een vastberaden doel voor ogen: het bewaren van dit erfgoed met eerbied voor natuur, tradities en geschiedenis.

De smaak en eenvoud van de Alentejo

São Lourenço do Barrocal omvat een wijnmakerij die eersteklas wijnen produceert uit de eigen wijngaard, twee restaurants die de smaak en eenvoud van de Alentejo-keuken koesteren en een spa van het gerenommeerde Oostenrijkse merk Susanne Kaufmann voor biologische verwennerijen. Daarnaast beschikt het over twee buitenzwembaden voor zowel volwassenen als kinderen, een vruchtbare moestuin en boomgaard, en paardenstallen met een aangrenzende manege.

 

Elegant en minimalistische inrichting

De kamers en suites zijn ondergebracht in het boerderij gebouw of de voormalige huisjes van de landarbeiders. De inrichting is elegant en minimalistisch en ademt vredige rust uit.

De wijnmakerij is onlosmakelijk verbonden met het hotel en vervaardigt hoogwaardige wijnen uit de oogst van de eigen wijngaard. Gasten kunnen tijdens een rondleiding de verschillende melanges leren kennen. De indrukwekkende ruimte is gevuld met eikenhouten vaten en 14 traditionele betonnen tanks met een gezamenlijke capaciteit van 80.000 liter.

De paardenstallen met acht boxen en een manege van 420 m² zijn de uitgelezen plek voor een paardrijles.  Acht paarden zijn ook beschikbaar voor gasten die willen paardrijden door het landgoed of de heuvel op willen naar Monsaraz, om te genieten van het uitzicht en het grote Alqueva meer.

Ontdek de ware aard van de Alentejo

En voor degenen die de aard van Alentejo willen ontdekken, biedt de etnobotanische wandeling een reis door de weelderige botanische wereld, waar de vergeten schatten van de lokale bevolking tot leven komen.  Onderweg leer je over het gebruik en toepassing van de meest bijzonder planten evenals enkele van de mooiste bloemen zoals de roze vlinderorchidee of de laudanum, zo kenmerkend voor Monsaraz.

Elk moment doordrenkt met betovering

In São Lourenço do Barrocal komen de tijdloze essentie van de Alentejo samen met hedendaagse elegantie, als een eerbetoon aan het verleden terwijl het heden met open armen wordt verwelkomd. Hier wordt elk moment doordrenkt met betovering en elk bezoek belooft een onuitwisbare herinnering met zich mee te dragen.

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.